ARTIKELEN
 
In Memoriam: KLAAS AKKERMANS
 
Klaas Akkermans, 31 december 1965 - 15 juni 2007

15
-06-2007 - Op 15 juni 2007 is onverwachts Klaas Akkermans overleden. Klaas was van 1999 tot 2004 contrabassist in Cotton Green. Met hem beleefde de groep veel mooie momenten. Naast zijn muzikale kwaliteiten had Klaas veel gevoel voor humor. In zijn studio beleefde de groep dan ook menig gezellig uur tijdens repetities en opnames.

Assie Aukes verwoordt onze gevoelens op Folkforum.nl
 
COTTON GREEN OP BLUEDEW FOLKFESTIVAL
 
20-05-2003 ZWOLLE - Cotton Green treedt zondag 1 juni op in het Blue Dew Folkvillage in Zwolle. Een groots folkfestival met bands, stands, lange picknicktafels etc. op het Zwolse Broerenkerkplein van 13.00 - 18.00 uur. Meer informatie, foto's van voorgaande jaren en foto's van bands zijn te bewonderen op www.bluedew.nl
Iedereen is welkom, en de entree is GRATIS! (foto: M. Vloon/bluedew.nl)
 
COTTON GREEN IN LEEK (NIENOORD) BIJ RTV NOORD
 
21-04-2003 LEEK - RTV Noord locatie uitzending op Landgoed Nienoord in Leek, met een optreden van Cotton Green op tweede paasdag. Het programma werd uitgezonden tussen 10.00 - 13.00 op RTV Noord (radio) met live publiek. Hiernaast een foto van het optreden. Grote foto's.
 
COTTON GREEN IN NOORDPOLDERZIJL (USQUERT)
 
18-02-2003 NOORDPOLDERZIJL - Cotton Green treedt zondag 2 maart op in Noordpolderzijl (Usquert). Deze zijl (=sluis) ligt direct aan de Groninger waddenkust, bij het schilderachtige vissershaventje Usquert, met een kleine garnalen vissersvloot. Cotton Green treedt op in het fraaie en oude stijl gerestaureerde 't Zielhoes.
 
COTTON GREEN IN DE SCHIERSTINS
 
schierstins 29-01-2003 VEENWOUDEN - Cotton Green treedt zaterdag 1 februari op in de Schierstins te Veenwouden. Van de partij zijn behalve Wander van Duin, Wyger Smits en Klaas Akkermans ook Gerdien Leguijt (zang/viool) en Chris Semplonius (piano). Cotton Green was de afgelopen zomer vaak voor Omrop Fryslan te horen met het nummer "Swalker"., dy't ivich underweis is en zich ophoudt op bushaltes.
Tevens verscheen vorig jaar de derde cd van de akoestische band, met de titel "Nobody Knows". Een teken dat de formatie nog steeds aan de weg timmert. Regelmatig voegt Gerdien Leguijt zich bij dit gezelschap. Verder speelt in Veenwouden Chris Semplonius enkele nummers mee aan de piano, die hij dikwijls bedient tijdens andere gelegenheden in dit monumentale gebouw. Inl.: 0511-472937.

(Bron: Kollumer Courant, 29-01-2003)
 
COTTON GREEN OP 28STE PLAATS
 
fryske top4001-01-03 LEEUWARDEN - Cotton Green is met het nummer "Swalker" gestegen in de Frystalige Top40. Omrop Fryslan vraagt iedere liefhebber van Friese muziek, om te gaan stemmen op haar site. Dit jaar is de groep "ut'e Walden" gestegen van de 38ste plaats vorig jaar (nieuwkomer!), naar de 28ste plaats dit jaar. We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd!
 
Ga hier naar de uitslagen op de Omrop Fryslan site.
 
PRESENTATIE MINI-CD GROOT SUCCES
 
Presentatie CD18 oktober 2002 De presentatie van de nieuwe mini-cd in Zalen Schaaf in Leewarden op 25 mei werd een groot succes. Van een videofilmer kregen we dit filmpje, die we u niet willen onthouden.

Video (.avi , 2.2 mb) 25 mei 2002: Filmpje mini-cd presentatie "Nobody Knows".
 
SIMMER 2002 mei Cotton Green
 
15 juli 2002 Zoals elke zomer is er rond de vakantieperiode extra gelegenheid om Cotton Green te horen en te zien. Mooi weer, goede sfeer en de akoestische, swingende en meerstemmige muziek van deze band gaan uitstekend samen. In Boazum op 7 juli was Cotton Green al te zien samen met o.a. Eddy Dijkstra en Ernst Langhout tijdens het Slagte Muziekfestival. Degene die deze gezellige middag hebben gemist krijgen de komende periode nog genoeg kansen.
 
Zaterdag 10 Augustus 2002, WESTERGEEST, centrum, vanaf 13.30 uur festival Westergeestverruimend, met theater, beeldende kunst, en veel muziek, entree gratis. O.a. om 13.30 uur: Cotton Green, om 15.15 uur: Poldermodel, om 17.00 uur: Monstertux.
Zaterdag 17 augustus 2002, DOKKUM, Bargemerk/Breestraat: Cotton Green, aanvang: 14.30 uur, entree gratis.
Vrijdag 30 augustus 2002, REDUZUM, centrum: Cotton Green, aanvang 18.30 uur, entree gratis.
 
CD PRESENTATIE in Muziekcentrum Schaaf (Leeuwarden)
 
18 mei 2002 Zaterdagavond 25 mei komt de nieuwe (mini)CD van Cotton Green uit, 'Nobody Knows' genaamd. Cotton Green bestaat dit voorjaar precies 10 jaar. De huidige samenstelling draait al weer een jaar mee en het werd hoog tijd weer eens een baken te plaatsen (lees: een gezellig feestje houden). Waar kun je dat beter en gezelliger doen dan in het vorig jaar prachtig verbouwde Muziekcentrum Schaaf te Leeuwarden. Het belooft het een grandioos feest te worden, dat voor iedereen vrij toegankelijk is en waar een ieder zich kan laven aan een spectaculair muzikaal programma met tussen een voor- en naprogramma een pauzeoptreden van Gerdien Leguijt op viool, Klaas Akkermans op contrabas en tinwhistle, Wander van Duin op gitaar, banjo en mandoline en Wyger Smits op gitaar, mondharmonica en percussie. Ook zing
 
COTTON GREEN CD Presentatie
Zaterdag 25 mei: Muziekcentrum Schaaf Leeuwarden
Zaal open 20.00 uur. Programma van 20.30 tot 24.00 uur.
Toegang Gratis.
 
Nieuwe CD: 'NOBODY KNOWS'
 
18 mei 2002 De in Studio Giekerk opgenomen en geproduceerde nieuwe CD van Cotton Green werd op veler verzoek eindelijk gerealiseerd. Het schijfje bevat vier nieuwe nummers, inclusief het titelnummer. Men zou het kunnen zien als een voorbode van een nieuw project, waarbij nieuwe invloeden en experimenten worden verpakt in het vertrouwde Cotton Green concept. Evengoed kan 'Nobody Knows' als een op zichzelf staand muzikaal hoogtepunt gezien worden, met eigen composities als 'Secrets' en 'Springtime'. Dave Kincaid (zanger/gitarist van The Brando's) schreef 'Love of my Life', een nummer dat al wat langer op het podium gespeeld wordt, maar nog niet eerder door Cotton Green is opgenomen. Een ode aan de Dillards wordt er gebracht met het 'Nobody Knows' van Bob en Ma Dillard. Zo hier en daar is er voor de gewiekste radioluisteraar al het een en ander van 'Nobody Knows' gedraaid, maar de officiële doop van het schijfje is op 25 mei in Leeuwarden.
 
COTTON GREEN niet langer de Kwik, Kwek en Kwak van Friesland
 
11 mei 2002 Zeven lange jaren zijn er verstreken sinds TOTEM (de 2e cd van Cotton Green) verscheen. Begrippen als 'eclipsbril', 'millenniumbug', 'simmer 2000' kwamen (en gingen), maar Cotton Green's swingende mix van folk, akoestische rock en bluegrass wist de tijd te doorstaan. Maar niet geheel onveranderd: na 10 jaar is de band al lang niet meer de Kwik, Kwek en Kwak van de Friese folk. De band is aanzienlijk gegroeid, en na wisselingen en uitbreidingen bestaat de band nu uit 4 muzikanten met zeer uiteenlopende achtergronden.
De voorbije jaren werden gekenmerkt door veel optredens en leuke voorprogramma's (Jayhawks, Brando's, Golden Earring, Normaal en afgelopen maand nog in Schaaf met the Gourds uit Texas) die werden toegevoegd aan wat inmiddels een waslijst is van sessiewerk en gastoptredens.
Ook buiten Friesland kroop het bloed waar het niet gaan kon. Recentelijk nog op festivals in o.a. Zwolle, Hardenberg en Emmen en voor de radio op Radio 2, Omrop Fryslan, Radio Noord en vele lokale stations.
Meer dan bekend zijn de succesvolle Ierse tournees, waarvan optredens voor BBC radio en de nationale Ierse zender 'Radió Na Gaeltachta' hoogtepunten waren die zonder enige twijfel een vervolg gaan krijgen.
Daarnaast werden ook de eerste schreden als acteurs gezet in producties van de in Friesland bekende toneelvereniging 'It Moat Kinne', momenteel zeer succesvol met hun uitvoering van 'Eye Wykstra' (Lawei te Drachten, 18 mei 2002).
Stevig geschminkt bleek de band zelfs geschikt voor een TV optreden! Bij Omrop Fryslân werd het harkerslied 'Swalker' een stayer. Het tot nu toe enige friestalige nummer van Cotton Green dat en-passant het bushokje van Tirns op de kaart zette en een rel deed uitbreken in dit Friese dorp, stormde eind 2001 met donderend geraas de Friese Top 50 binnen om vooralsnog op de 48e plaats te ankeren. Bij hoog water in 2002 wordt er bovenwinds vlot getrokken richting Top 10!
Om een en ander goed te maken wordt de gehele bevolking van Tirns speciaal uitgenodigd op 25 mei om het feest mee te vieren.